Pirmoji šauniųjų stovyklautojų vasaros savaitė

Birželio 5 d. progimnazijoje veiklą pradėjo vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Šaunieji stovyklautojai“. Ją lanko 25 mokiniai iš 2–5 klasių.

Stovykla prasidėjo tradiciniu šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į būrius, išsirinko kapitonus, sugalvojo šūkius ir komandų pavadinimus.

Birželio 6 d. įvyko tradicinis susitikimas su Vilkaviškio pradinės mokyklos stovyklautojais. Šį kartą buvo suorganizuotas proto mūšis „Sveika mityba“ ir draugiškos kvadrato varžybos.

Birželio 7 d. apsilankėme Vilkaviškio rajono policijos komisariate. Bendruomenės pareigūnė Vilija Grybauskienė supažindino stovyklautojus su dviračių važiavimo taisyklėmis, kaip ir kada skambinti telefonu 112 ir prašyti pagalbos. Pareigūnė papasakojo apie galimus vaikų nusikalstamumo atvejus.

Birželio 8 d. vykome į Marijampolės multicentrą ir Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio batalioną. Multicentre vaikai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose: patys kūrė muziką, žmonių portretus, žaidė interaktyvųjį žaidimą – boulingą. Batalione kariuomenės vadas supažindino vaikus su bataliono istorija, muziejumi.

Birželio 9 d. stovyklautojus progimnazijos psichologė R. Berteškaitė stovyklautojus mokė pozityvaus elgesio įgūdžių.

„Šauniųjų stovyklautojų“ vasara tęsis iki birželio 16 d.ir laukia dar nemažai įdomios, aktyvios veiklos: šokių diena, rankdarbių, talentų dienos, edukaciniai užsiėmimai. Numatyta ekskursija į Kauno batutų parką „Jump space“.

Diana Tarnauskienė, socialinė pedagogė, stovyklos vadovė