Kitoks trečiadienis

Ankstų lapkričio 22 dienos rytą penktos, šeštos ir septintos klasių mokiniai, gerai nusiteikę ir pasidžiaugę, kad tą dieną įprastų pamokų nebus, išvyko į suplanuotą ekskursiją Kaune, kurioje buvo numatyta aplankyti lazerių erdvę „Ka-Ringas“ http://www.ka-ringas.lt ir Karo muziejų. Pirmiausia nuvykome į lazerių erdvę, kur mokinių laukė komandinės varžybos. Čia vaikai buvo suskirstyti į tris grupes po dvi komandas. Pirmoji grupė, užsidėję šalmus ir gavę šautuvus, pasijuto tikrais kariais su ginklu, kuris šaudo visiškai nepavojingais infraraudonaisiais spinduliais. Komandų dalyviai išbandė savo strateginius ir komandinio žaidimo sugebėjimus. Akies taiklumas, greita reakcija ir gerai apgalvoti taktiniai ėjimai lėmė, kuri komanda nugalės. Abi vykdė misiją, kurios rezultatas priklausė nuo komandos susitelkimo. Antroji grupė dalyvavo žodžių mūšyje, o trečioji turėjo galimybę pažaisti biliardą kojomis. Per keturias valandas visos trys grupės pasikeisdamos sudalyvavo visose numatytose veiklose. Nugalėtojų komanda į mokyklą parsivežė laimėtą taurę.

Po šios aktyvios pramogos, lengvai pavargę ir pasikrovę teigiamų emocijų, gerai nusiteikę, aplankėme Kauno Vytauto Didžiojo Karo muziejų, kuriame mokiniai apžiūrėjo istorinius eksponatus ir muziejines vertybes, susipažino su Lietuvos ir pasaulio karyba nuo seniausių laikų, užfiksuotais svarbiausiais istorijos įvykiais. Turiningai praleidę laiką muziejuje, pasipildę savo žinių bagažą, pilni įspūdžių, aplankėme Kauno prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“ ir išvažiavome namo.

Stebint mokinius, jų tarpusavio bendravimą ir elgesį, kilo įvairiausių minčių. Reikia pripažinti, kad mūsų nedidelė mokykla yra ta erdvė, kurioje mokiniai gali tobulėti, mokytis, ugdytis savo geriausias savybes ir žinoti, kad jiems čia suteikiama visapusiška pagalba. Tokios edukacinės išvykos dar kartą įrodo, kad žmogus geriausiai atsiskleidžia kelionių metu.

6 klasės vadovė Zita Šestilienė