Profesinio orientavimo paslaugos mokykloje

Profesinis orientavimas mokyklose skirtas sužinoti, kokia sritis moksleivius labiausiai domina, kokiose srityse jie gabūs ir kaip pasirinkti paklausią specialybę, atitinkančią jų pomėgius. Tai yra ir mokinių informavimas, ir konsultavimas, ir lankymasis įvairiose įmonėse, įstaigose.

Kovo mėnesį mūsų mokyklos aštuntokus aplankė Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriaus vedėjas Gražvydas Šliauteris. Jis mokinius supažindino su priėmimo į profesinio rengimo centrą tvarka, specialybėmis, kurias galima įgyti centre, mokymosi sąlygomis.

Vilkaviškio jaunimo darbo centro vyresnioji specialistė Jūratė Drunienė kalbėjo mokiniams apie savęs pažinimo svarbą renkantis karjeros kelią, žinių bei asmeninių savybių svarbą. Lektorė kartu su mokiniais žaidė žaidimą „Profesijų labirintas“, kurio tikslas – padėti žaidėjams identifikuoti savo poreikius, asmenines savybes ir atsakant į klausimus nuvesti žaidėją prie jį atitinkančios profesijų grupės. Mokiniai geriau save pažino, išsiaiškino, kurioje srityje jie yra labiau stipresni.

Psichologė R. Berteškaitė