Susitikimas su muitinės darbuotojais

Gegužės 10 d. progimnazijos šeštokai lankėsi Kybartų pasienio poste, kur susitiko su muitinės darbuotojais bei pasieniečiais. Mokiniai pasivaikščiojo po muitinės teritoriją, stebėjo, kaip vyksta kertančių Lietuvos ir Rusijos sieną automobilių patikra.  Muitinės darbuotojai papasakojo mokiniams apie atsakingą muitininko darbą, pristatė muitinės istoriją, jos veiklą, parodė daug muitinės darbuotojų vykdytų operacijų, paaiškino mokiniams, kaip galima tapti muitinės pareigūnu. Pasieniečiai pademonstravo ginkluotę, techniką, kuria tikrinami automobiliai ir kiti daiktai, kuriuos vežasi sieną kertantys žmonės, papasakojo, kokius reikalavimus turi atitikti žmogus, norintis tapti pasieniečiu.

Labiausiai mokiniai laukė susitikimo su tarnybiniu šunimi. Keturkojis demonstravo savo gebėjimus ieškant paslėptų „nelegalių“ daiktų.. Kinologas paaiškino, kad šuo mokytas ieškoti nelegalių medžiagų žaidimo metodu, todėl šiam keturkojui darbas yra lyg ir žaidimas.

Po pristatymo muitinės darbuotojai sulaukė daug klausimų apie šunų dresavimą bei priežiūrą. Jie akcentavo, kad šuo yra testuojamas dar būdamas labai jaunas ir dresuojamas apie pusę metų, o po to visą gyvenimą mokomas paklusnumo. Šuo gyvena kartu su kinologu, dirba per dieną tiek, kiek dirba kinologas.

Susitikimas su muitinės darbuotojais paliko mokiniams neišdildomą įspūdį.