Sporto ir sveikatingumo diena

Kovo 25 d. „Ąžuolo“ progimnazijoje vyko Sporto ir sveikatingumo diena, kurios tikslas – padėti mokiniams įgyti visuminę sveikatingumo sampratą, skatinti domėtis įvairia fizine veikla, ugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas.

Pradinių klasių mokiniai šią dieną praleido mokykloje, bet užsiėmimai buvo netradiciniai.

Diena prasidėjo nuo fizinio aktyvumo piramidės aptarimo ir pokalbio apie judėjimo bei sveikos mitybos naudą. Vėliau visi vaikai dalyvavo bendroje ritminėje mankštoje, kuriai vadovavo mokytoja Jolanta. Mokiniai smagiai pašoko, atliko tempimo ir atsipalaidavimo pratimus. Pertraukos metu pradinukai valgė košę, pagardintą uogiene.

Smagiausia veikla vaikai išrinko judriąsias ir linksmąsias estafetes. Komandos buvo sudarytos iš įvairių klasių mokinių. Buvo linksma, liejosi daug emocijų. Diena baigėsi refleksija. Vaikai įvardino, kokias emocijas patyrė, ką naudingo sužinojo.

Vyresniųjų klasių mokinių kolona, po saugaus elgesio instruktažo, lydima mokytojų ir klasės vadovų, pajudėjo į žygį Paežerių dvaro link. Atėjusius pasitiko Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Alytaus Regioninio KPKS Marijampolės poskyrio kariai, kurie mokiniams buvo paruošę tris veiklas: karinė rikiuotė, šaudymas į taikinį, estafetės. Pasak šio poskyrio kariūnės Virginijos Preskienytės, „ąžuoliečiai net ir sportuoja prabangiai – ne bet kur, o dvare“.

Tą dieną mums talkino ir Visuomenės sveikatos biuro specialistės: jos mokė šiaurietiško ėjimo technikos. Pasibaigus veikloms renginio dalyviai buvo kviečiami paragauti mokyklos darbuotojų virtos sriubos. Pasistiprinę ir šiek tiek pailsėję, pabuvę pavasariškai saulėtoje gamtoje, pajudėjome atgal į mokyklą.

Daugumai mokinių ši ugdymo diena labai patiko ir jie noriai dalyvavo visose rungtyse. Keletas mokinių minčių apie renginį: „Sporto diena buvo gerai suorganizuota, manau, patiko ne tik man, bet ir daugeliui“, „Man labai patiko, labiausia patiko pats žygis“, „Man patiko viskas, tik parėjimas galėjo būti įdomesnis“, „Labiausiai man patiko šaudymas ir ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis, diena pavyko“, „Sporto diena buvo smagi, įdomi, juokinga“, „Labai patiko žygis, veiklos su kariais. Reiktų daug dažniau rengti žygius“, „Patiko veiklos, kad įtraukė visus žmones. Veiklų vadovai buvo bendraujantys ir linksmi, eičiau dar kartą“.

Ačiū visiems organizatoriams,  klasių vadovams už renginį, mokyklos darbuotojams – už skanią sriubą, o mokiniams – už gerą nuotaiką. Tikime, kad Sporto ir sveikatingumo dienos veiklos gilino sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo sampratą, sustiprino bendruosius fizinius gebėjimus.

Pradinio ugdymo mokytoja Vilija Vyšniauskienė

Kūno kultūros mokytojas Tomas Bonkevičius