Turiningos pirmokėlių išvykos ir tėvelių pamokos

Pirmieji mokslo metai mokiniams ypatingi: pirmoji mokytoja, pirmasis mokyklinis suolas, pirmieji klasės draugai, pirmosios pamokos ir pertraukos ir, žinoma, pirmosios klasės išvykos. Norime pasidžiaugti ir pasidalinti 1b klasės mokinių turiningų ir smagių išvykų akimirkomis bei tėvelių pamokomis.

Rugsėjo 13 d. pirmokai lankėsi Vilkaviškio krašto muziejuje ir dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Kaip gyveno mūsų senoliai”. Mokiniai susipažino su senoviniais darbo įrankiais, indais, sužinojo, iš ko jie pagaminti, praktiškai atliko užduotis. Vaikai draugiškai bendravo, pasisėmė daug įspūdžių.

Spalio 3 d. Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras surengė akciją „Būk saugus, būk matomas”, kurios metu susipažino su priemonėmis, apsaugančiomis žmogaus gyvybę. Buvo išsamiai atsakyta į mokinių užduodamus klausimus. Žinoma, grįžome su dovanomis, kurias privalome segėti tamsiu paros metu.

Spalio 8 d. pirmokai lankėsi Virbalio bendruomenės namuose ,,Virbalio vartai”, dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Duonos kelias”. Čia jie ne tik sužinojo apie duonos kelią, bet prisilietė ir prie kitų amatų: žvakių liejimo, audimo, lipdymo iš molio bei virvių vijimo. Vaikai pasivaišino suvalkietiškais naminiais gardėsiais. Buvo be galo linksma ir įdomu.

Norint išugdyti saugų mokinių elgesį nepakanka įvairių teorinių žinių, garso ir vaizdo medžiagos bei internetinių programų. Spalio 9 d. pirmokams netrūko susidomėjimo žmogaus sauga  ir gerų emocijų, nes Paulos tėtis Kęstutis Matukynas supažindino su ugniagesio profesija bei ugniagesiams reikalinga įranga. Vaikai iš arti galėjo apžiūrėti, pačiupinėti ir net išbandyti turimą įrangą. Tėvelis supažindino su saugiu elgesiu kilus gaisrui, paaiškino, kokių priemonių reikia imtis, kad išvengtumėm nelaimės. Tokios praktinės veiklos mokymą ir mokymąsi daro prasmingą, kūrybišką ir patrauklų, skatina mokinius, mokytojus integruoti mokymosi patirtį, tobulėti.

Spalio 10 d. 1a ir 1b klasės mokiniai išklausė paskaitą, kam reikalingi mokesčiai, kokia nauda iš jų valstybei  ir joje gyvenantiems piliečiams. Paskaitą vedė  1b klasės mokinio mama Birutė Giedraitienė.

Tą pačią dieną 1b klasės mokiniai svečiavosi Vilkaviškio kultūros namuose, kur stebėjo spektaklį ,,Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje”. Spektaklis tikrai neprailgo, nes į vaidinimo scenas aktyviai buvo  įtraukti ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos atlydėję mokytojai. Po spektaklio laukė aktoriai, kurie mielai atsakinėjo į pateiktus klausimus bei drąsino išmėginti kaukes.

Smagu, kad renginiuose ir išvykose atsiveria vaikų vidinis pasaulis ir puoselėjamas pažinimo džiaugsmas.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė  Žaneta Galinytė