Uždavinys eilėraštyje

Vilkaviškio ,,Ąžuolo“ progimnazijos 7 klasės mokiniai vasario mėnesį dalyvavo respublikiniame matematikos ir lietuvių kalbos konkurse – ,,Uždavinys eilėraštyje“. Mes turėjome sukurti eilėraštį, kuriame būtų paslėptas matematinis uždavinys. 

Konkursas nebuvo labai lengvas, nes užduotį reikėjo atlikti pagal tam tikrus reikalavimus, o eilėraščio tematiką susieti su aplinkosauga, ekologija, tvarumu. Su lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vilmos Anelauskienės bei matematikos mokytojos Zitos Šestilienės pagalba dauguma mūsų įveikėme šį iššūkį.

Geriausiai pasisekė šiems mokiniams: Augustei Kvirevičiūtei, Žygimantui Narušiui, Eligijui Štaraičiui (jų darbai išsiųsti respublikinio konkurso organizatorių vertinimo komisijai), taip pat  Simonai Babarskaitei, Agnei Vyšniauskaitei, Austėjai Jakštytei, Justui Bakšiui, Simonui Arbačiauskui ir Pauliui Kasimovui.

Visi nugalėtojai buvome apdovanoti saldžiais prizais bei atvirukais.

Norime labai padėkoti nuostabioms mokytojoms už paskatinimą dalyvauti konkurse, už padrąsinančius žodžius, pagalbą ir suteiktą galimybę tobulinti lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos įgūdžius.

Nekantriai lauksime rezultatų, kurie bus paskelbti iki balandžio 10 d. 

Augustė Kvirevičiūtė, 7 klasės mokinė