Sporto diena

Birželio 5 d. ,,Ąžuolo“ progimnazijoje buvo organizuota 5–8 klasių Sporto diena. Šios dienos tikslas – padėti mokiniams suvokti fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos naudą fizinei sveikatai ir darbingumui, tapti fiziškai aktyviais.

Atsižvelgiant į mokinių amžių ir poreikius buvo vykdomos įvairios sportinės veiklos. Vyriausieji (7–8 klasių) mokiniai kovojo tinklinio aikštelėje. Varžybos vyko vaikinų ir merginų grupėse. Salė buvo užpildyta ne tik kovingai nusiteikusiais dalyviais, bet ir sirgaliais, kurie šūksniais ir ovacijomis palaikė savo komandas. Pirmieji ir neįveikiami buvo šios mokyklos 8 klasės mokiniai. Vaikinų ir merginų tarpe iškovotos I vietos.

5–6 klasių mokiniai varžėsi netradicinėse rungtyse ir linksmosiose estafetėse. Netradicinės rungtys pareikalavo ne vien fizinio pajėgumo, vikrumo, greitumo, drąsos, bet ir komandinio darbo, bendradarbiavimo įgūdžių. Linksmosiose estafetėse vyravo teigiamos emocijos, džiaugsminga nuotaika. Mokiniai susibūrė bendrai sportinei veiklai, siekė pergalės, stiprino klasės tarpusavio santykius, ugdė pasitikėjimą visais komandos nariais. Stipresniais pripažinti 6 klasės mokiniai, tačiau pralaimėjusių nebuvo.

Visi mokiniai aktyviai pasportavo, linksmai praleido popietę ir dar kartą įsitikino, kad sportas – geros savijautos garantas.

Fizinio ugdymo mokytoja Rūta Kiškėnienė