„ŠAUNIŲJŲ STOVYKLAUTOJŲ“ VASARA

Progimnazijoje 2023 m. birželio 12–23 dienomis vyko tęstinė vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Šaunieji stovyklautojai“. Dviejų pamainų stovykloje dalyvavo 50 (1–4 klasių) mokinių.

Abiejų pamainų pirmos stovyklų dienos prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus ir šūkius. Vėliau vyko komandų ir jų kapitonų draugiškos varžybos: vaikai pūtė burbulus, tvėrė dėliones, skuto bulves, dalyvavo orientaciniuose žaidimuose.

Stovyklautojams buvo suorganizuotos įdomios kūrybinės veiklos: pirmos ir antros pamainos stovyklautojai išklausė pirmosios pagalbos mokymus, mokėsi šiaurietiško ėjimo įgūdžių, antroje pamainoje lavino lankstumo ir koordinacijos įgūdžius praktiniame užsiėmime „Joga vaikams“.

Stovyklos veiklose buvo stiprinama fizinė bei psichologinė ištvermė: pirmos pamainos stovyklautojai dalyvavo draugiškose kvadrato ir estafečių varžybose su Vilkavškio pradinės mokyklos stovyklautojais, antros pamainos – ugdėsi prichologinį atsparumą kūrbybiškumo užsiėmime, pristatydami fantastiškas istorijas apie įsivaizduojamus veikėjus.

Įdomios ir naudingos buvo ekskursijos bei išvykos. Pirmoji pamaina vyko į Kauno Raudondvario dvarą, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas „Magnetukų gamyba“. Šioje edukacijoje mokiniai ugdėsi piešimo ir kūrybiškumo kompetencijas. Antroji pamaina lankėsi Marijampolės kolegijos STEM edukacijų centre, kuriame lavino informacinių technologijų ir gamtos mokslų praktinius įgūdžius. Tęsėme bendradarbiavimą su Vilkaviškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Agne Petrauskiene. Vaikai buvo supažindinti su policininko profesija, parodytos naudojamos pareigūnų priemonės: tazeriai, antrankiai, ginklai. Stovyklautojai pamatė sulaikymo izoliatorių, domėjosi tarnybinėmis pareigūnų mašinomis.

Aviejų pamainų stovyklas užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams tradiciškai buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės ir ledai.

Nuoširdžiai dėkojame mokytojams, aktyviai įsijungusiems į stovyklos organizavimą ir vykdymą, bei nuolatiniams progimnazijos partneriams: Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistėms – už paskaitas, praktinius užsiėmimus, prizus, Vilkaviškio filialo UAB „Kautra“ ir UAB „Bondrida“ direktoriams – už suteiktas pavėžėjimo paslaugas, Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos valgyklos darbuotojoms – už stovyklautojų maitinimą.

Projekto koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė