Progimnazijoje paminėta Europos kalbų diena

„Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai aktyviai ir su entuziazmu šventė Europos kalbų dieną. Ši šventė, kuri kasmet vyksta rugsėjo 26 dieną, buvo puikus būdas pabrėžti Europos kultūros įvairovę ir daugiakalbystės svarbą.

Per anglų kalbos pamokas mokiniai žaidė „Bingo“, varžėsi ‘Kahoot“ žaidimuose, kurių metu praplėtė žinias apie Europos kalbas, šalių kultūrą ir simboliką. Jaunesni mokiniai kūrė savo kelionių lagaminus į pasirinktą pasaulio šalį. Per rusų kalbos pamokas mokiniai sveikinosi įvairiausiomis pasaulio kalbomis, porose kūrė šalių simbolius. Per vokiečių kalbos pamoką septintos klasės mokiniai ieškojo žymių Vokietijos žmonių posakių, juos užrašė ir puošė šalies simbolika.

Europos kalbų dienos veiklos skatina mokinius domėtis kitų šalių kultūra ir tradicijomis. Mokiniai Europos kalbų dieną šventė su džiaugsmu ir supratimu, kad kalbos yra ne tik komunikacijos priemonė, bet ir kultūros dalis, kuri turi būti švenčiama ir saugoma. Tai buvo puiki proga suvokti, kad kartu mes galime tapti tikrais Europos piliečiais.

Anglų kalbos mokytojos Ina Bikauskienė ir Aida Liaudinskienė