Viktorina „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“

Spalio 19 dieną „Ąžuolo“ progimnazijos aštuntos klasės komanda „Greiti ir įsiutę“ dalyvavo Vilkaviškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  organizuojamoje, jau tradicine tapusia, viktorinoje „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“.

Dalyvaujančios rajono 7–8 klasių mokinių komandos tikrinosi žinias, spręsdamos kryžiažodį priešgaisrine tema, ir atliko dvi su gaisrininkų darbu susijusias užduotis.

Visoms komandoms atlikus teorinę užduotį, mūsų komandai burtai lėmė pradėti pačią „šalčiausią“ užduotį – specialiais kibirais per nutiestą žarną pripildyti talpą vandeniu. Po jos, šiek tiek sušilę, gaisrinės patalpose mokiniai turėjo atlikti paskutinę užduotį: apsirengti gaisrininko rūbus, sujungti skirstytuvą, žarnas ir švirkštą bei nutempti iki linijos.

Kol buvo renkami nugalėtojai, mokiniai apžiūrėjo ugniagesių turimą įrangą, automobilius, matavosi rūbus ir spec. įrangą, išbandė jėgas su tikro svorio žmogaus manekenu.

Susumavus rezultatus „Ąžuolo“ progimnazijos komanda pasipuošė 3-osios  vietos medaliais, prizais ir dovanomis.

Ačiū dalyvavusiems mokiniams – Adrijanai Adomavičiūtei, Neringai Zujūtei, Jorūnui Būdavai, Žygimantui Narušiui ir Eligijui Štaraičiui –  už ryžtą ir kovinę dvasią.

Technologijų mokytojas J. Kaminskas