Nacionalinėje aplinkosaugos olimpiadoje puikus rezultatas

Lapkričio 16 dieną nuotoliniu būdu vyko 7–8 klasių Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada. Ji skirta mokiniams, norintiems plėsti savo žinias apie aplinkos iššūkius ir ieškoti tvaraus būdo juos įveikti. Tai ne tik testas, bet ir galimybė įrodyti savo kūrybiškumą ir atrasti naujus būdus, kaip prisidėti prie planetos gerovės, parodyti, kad kiekvienas iš mūsų gali tapti aplinkosaugos lyderiu. „Olimpiados ambasadoriais kviečiami tapti žinomi, visuomenės gerbiami, vertinami žmones. Jie dalijasi savo įžvalgomis su mokiniais. Tokių asmenybių autoritetas turi teigiamą poveikį, skatina susimąstyti, keisti įpročius.

Šios olimpiados organizatoriai yra Elektronikos platintojų asociacija, didžiausia šalyje licencijuota kolektyvaus elektros ir elektronikos įrangos atliekų tvarkymo organizavimo organizacija. Ji vienija kelis šimtus tarptautinių ir nacionalinių elektros ir elektronikos įrangos gamintojų bei importuotojų, tarp kurių – žinomiausi pasauliniai elektronikos gamintojai, pvz., „Bosch“, „Siemens“, „Whirlpool“ ir kt. EPA savo veiklą organizuoja ir atliekų surinkimą finansuoja visos šalies mastu.

Testą sprendė mūsų progimnazijos 7 klasių mokiniai Marta Janulaitytė, Justė Dubickaitė, Gabija Borutaitė, Ligita Katkevičiūtė, Elma Valiukevičiūtė, Miglė Ignatavičiūtė ir 8 klasės mokiniai Austėja Jakštytė, Agnė Vyšniauskaitė, Simona Babarskaitė, Justas Bakšys, Žygimantas Narušis, Jorūnas Būdava, Eligijus Štaraitis. Visiems mokiniams pavyko pasiekti puikų rezultatą – apie 90 balų.

Atsakymų į testo klausimus visoje šalyje ieškojo 2711 mokinių iš 184 mokyklų. Į visus 30 klausimų atsakė ir 100 balų surinko mūsų progimnazijos mokinys Žygimantas Narušis. Jis iškovojo puikų prizą – kelionę į pasirinktą šalies muziejų.

Sveikiname nugalėtoją ir dėkojame organizatoriams už puikius prizus!

Biologijos mokytoja A. Lažauninkienė