Meno popietė – rudens pleneras

Kartais ir maži darbai teikia širdžiai didelį džiaugsmą ir parodo, kad niekas kitas, tik mes patys, kurdami grožį, žadiname mokinių smalsumą, diegiame estetinį supratimą, skiepijame norą gyventi gražioje aplinkoje ir džiugindami kitus, patys pasijuntame laimingais.

Spalio 18 d. 7–8 klasių mokiniams vyko meno popietė „Rudens pleneras“. Šios idėjos autorė – dailės mokytoja. Popietės tikslas – ugdyti mokinių kūrybinę iniciatyvą, estetinį suvokimą, meninę ir pažinimo kompetencijas bei pastabumą, skatinti stebėti gamtą ir fiksuoti jos pokyčius.

Meno popietė vyko progimnazijos kiemo lauko klasėje, kur mokiniai rinkosi su molbertais ir įvairiomis tapybos priemonėmis. Plenero metu mokiniai buvo suskirstyti į grupes: vieni fotografavo, kiti susirado širdžiai mielą vietą ir tapė, liejo akvareles.

Nors oras nebuvo itin geras, bet nuotaikos ir nusiteikimo piešti  nesugadino. Kūrybinis įkvėpimas tryško linksma nuotaika. Plenere plušėję mokiniai savo kūrybinius darbus eksponavo I aukšto fojė.

Besidžiaugdami meno popietės „užaugintais“ savos kūrybos vaisiais, dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje, o už puikų darbą jiems buvo įteikti saldūs suvenyrai.

Manau, kad dar ne kartą susibursime naujiems meniniams ieškojimas ir išbandymams.

Dailės mokytoja Alma Urbonienė