Progimnazijoje sporto diena

Pirmadienį, spalio 23 dieną, progimnazijoje vyko Sporto šventė, skirta 5–8 klasių mokiniams. Ji prasidėjo visuotine rytine mankšta, kurioje dalyvavo mokiniai, mokytojai ir mokyklos darbuotojai. Improvizuotą muzikinę mankštą vedė aštuntos klasės mokinės: Agnė Čeplevičiūtė, Sofija Janavičiūtė ir Greta Puodžiūnaitė.

Po mankštos į motyvacinę paskaitą pakvietė paraolimpietis Tomas Kairys. Jis papasakojo apie savo sportinius pasiekimus, parodė nuotraukų iš olimpinių žaidynių, supažindino su neįgaliųjų sportu. Tomas ragino mokinius kuo daugiau sportuoti, niekad nenuleisti rankų ir siekti savo užsibrėžtų tikslų, kurie atveria galimybę pamatyti pasaulį, susipažinti su kitų šalių sportininkais.

Sporto diena neatsitiktinai buvo organizuojama iškilmingai atidarant atnaujintą sporto salę.

Po šventinio atidarymo prasidėjo sportinės varžybos. Pirmosios iš jų – „Linksmosios estafetės“, kuriose dalyvavo 5–8 klasių komandos. Čia geriausiai sekėsi aštuntokams, kurie iškovojo pirmąją vietą, antri liko septintokai ir treti – penktokai. Po to vyko „Netradicinio tinklinio“ turnyras. Tinklinyje stipriausi buvo septintokai, antri – šeštokai, treti – aštuntokai. Stipriausiai mokyklos komandai, t. y. septintokams, metė iššūkį mokytojų komanda, ir kova užvirė nepaprastai atkakli, tačiau pergalė vėl nusišypsojo moksleiviams. Dar vienos varžybos – „Karavano“ žaidimas – įtraukė visus, norinčius išbandyti rankos taiklumą mėtant krepšinio kamuolį. Tarp mergaičių geriausiai sekėsi Julijai Jasulaitytei, antrąją vietą laimėjo Deimantė Čiuplytė, trečiąją – Samanta Anelauskaitė. Tarp berniukų geriausiai sekėsi kovoti Augustui Klovai, antrąją vietą laimėjo Andrius Skamarakas, trečiąją – Aivaras Kuzminas.

Sporto dieną vainikavo apdovanojimai. Visoms komandoms ir prizininkams buvo įteikti diplomai ir saldžios dovanos. Džiugu, kad mokiniai parodė tvirtą charakterį, sutelktumą ir norą laimėti, o tie, kas nedalyvavo rungtyse, aistringai palaikė savo klasių draugus ir mokytojus. Šios šventės metu mūsų mokiniai dar kartą įrodė, kad progimnazija yra draugiška ir sportiška.

Kūno kultūros mokytojas Tomas Bonkevičius