Europos kalbų diena 2018

Rugsėjo 26-ąją Europa švenčia savo kalbų dieną. Linksmai ir išradingai šią dieną paminėjo ir „Ąžuolo“ progimnazija.

Iš pat ryto mokinių taryba bendruomenės nariams ant rankų užrišo kaspinėlius su užrašu įvairiomis kalbomis „Pasikalbėk su manimi“. Direktorė Gileta Naujokienė visus pasveikino su labu rytu vokiškai, kalbų mokytojai – angliškai, rusiškai, o kiekvienos klasės mokiniai atsakė skirtingomis kalbomis, nes buvo pasirinkę jiems patikusią šalį. Tos šalies atributika papuošė klasių duris, vaišinosi nacionaliniais patiekalais. Mokytojai, apsirengę pagal protokolą oficialiai, rinkosi į Lietuvos atstovybę Briuselyje, kuri buvo įsikūrusi mokytojų kambaryje.

Moksleiviai papuošė pagrindinį taką į mokyklą šalių vėliavėlėmis, pertraukų metu šoko ir dainavo įvairiomis kalbomis. Anglų kalbos pamokose  5­-8 klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje, skirtoje Europos kalbų dienai.

Taip pat šią dieną dalės mokytojos Dianos Maksimavičienės iniciatyva vyko vardo lipinimo akcija „Ąžuolo gyvenimas“. Šios akcijos tikslas – sustiprinti pagarbą „Ąžuolo“ progimnazijos vardui. Pamokų ir pertraukų metu 1–8 klasių mokiniai, klasių vadovai ir visi kiti progimnazijos bendruomenės nariai I aukšto fojė ant foto sienos lipino ąžuolo lapelius, ant kurių užrašė savo vardą. Akcija leido kiekvienam pasijusti svarbiu bendruomenės nariu.

Po šventės 6 klasės mokinys Haroldas Mockevičius, 7 klasės mokinė Deimantė Čiuplytė ir 8 klasės mokinys Deividas Kemeža, lydimi anglų kalbos mokytojos Inos Bikauskienės, vyko į Kybartų „Saulės“ progimnazijos organizuotą viktoriną, skirtą Europos kalbų dienai ir parvežė II vietos diplomą. Sveikiname ir džiaugiamės mokinių sėkme, nes viktorinoje dalyvavo net 10 komandų.

Tikime, kad šis renginys ugdė pagarbą visoms Europos kalboms, sustiprino kalbų mokymosi motyvaciją ir plėtojo tarpkultūrinį supratimą.

Anglų kalbos vyr. mokytojos Ina Akuckienė ir Ina Bikauskienė