Ketvirtokai penktąjį kartą rašė„Mažąjį diktantą“

Jau penktus metus Vilkaviškio ,,Ąžuolo“ progimnazijoje vyko rajoninis ketvirtų klasių mokinių konkursas ,,Mažasis diktantas“. Konkurso tikslas – ugdyti jaunesniojo amžiaus mokinių raštingumo įgūdžius, formuoti teigiamas taisyklingos lietuvių kalbos vartosenos nuostatas, anksti atpažinti itin gabius vaikus ir skatinti jų pastangas pažinti ir siekti daugiau.

              Konkurse dalyvavo 16 ketvirtokų iš rajono mokyklų. Mokinius ir jų mokytojas pasveikino mokyklos direktorė G. Naujokienė, etnokultūros būrelis ,,Ąžuoliukai“ ir šokių būrelio mokiniai (vadovės M. Žemaitienė ir J. Ribačionkienė).

              Dalyviai rašė tekstą apie kregždutę, taikydami išmoktas rašybos ir skyrybos taisykles. Dauguma mokinių pademonstravo puikias lietuvių kalbos žinias – pasitaikė tik viena kita klaida.

„Mažojo diktanto“ nugalėtojais tapo:

  1. Simas Šukaitis, Vilkaviškio pradinės mokyklos mokinys (mokytoja Rasa Kuršentaitienė).
  2. Eiviltė Pečkytė, Pilviškių ,,Santakos“ progimnazijos mokinė (mokytoja Žaneta Petraitienė).
  3. Ugnė Pėžaitė, Vilkaviškio pradinės mokyklos mokinė (mokytoja Snieguolė Kidulytė).

Mūsų mokyklos mokinė Emilija Didvalytė užėmė IV vietą (mokytoja Irma Kriaučeliūnienė).

Po konkurso, laukdami apdovanojimų, dalyviai puikiai praleido laiką žiūrėdami filmą apie gamtą, gyvūnus. Mokyklos direktorė G. Naujokienė ir pavaduotoja V. Anelauskienė dalyvavusiems mokiniams ir juos ruošusioms mokytojoms įteikė padėkos raštus, nugalėtojams – Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus padėkos raštus bei atminimo dovanas.

Mokytoja M. Žemaitienė, komisijos pirmininkė