Svečiuose – futbolo komandos treneris

Vasario 24 dieną į sporto salę sugužėjo visi, besidomintys sportu bei futbolo trenerio darbu. Progimnazijoje lankėsi Kybartų sporto klubo „Sveikata“ atstovas ir vaikų futbolo komandos treneris Henrikas Katilius.

Susitikimas prasidėjo žaidimu, kuris visus išjudino ir sudomino. Lektorius papasakojo, kaip jis tapo treneriu, kalbėjo, kad tai yra šeimos tradicijų tąsa, bet savo dukrų, deja, tuo sudominti nepavyksta. „Bet juk kiekvienam savo, jos domisi piešimu“ – kalbėjo svečias.

Trenerio darbas sunkus ir atsakingas, reikalaujantis ne tik fizinės jėgos, ištvermės, sportinio azarto, bet ir neleidžiantis atsilikti nuo gyvenimo naujovių, todėl dažnai reikia tobulintis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Fizinio darbo sunkumus ir nuovargį atperka komandos laimėjimai, o jų yra tikrai nemažai.

Pokalbyje mokiniai sužinojo, kaip derinti darbą ir sportą, kur galima įsigyti šią profesiją, taip pat buvo pakviesti prisijungti prie „Sveikatos“ sporto klubo. Pasakojimas buvo paįvairinamas pateikčių demonstravimu, o už teisingai atsakytus klausimus mokiniai gavo prizų.

Tai dar vienas žingsnis ugdyme karjerai, tai proga susimąstyti apie savo ateitį – o gal tai mano kelias…

Ugdymo karjerai koordinatorė L. Pauliukaitienė