STOVYKLAUTI SMAGU!

Progimnazijoje 2022 m. birželio 6–10 d. dienomis vyko pirmos pamainos vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Augu laimingas, sveikas ir kūrybingas“. Penkių dienų trukusioje stovykloje dalyvavo dvidešimt penki 1–4 klasių mokiniai.

Pirmoji stovyklos diena prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į keturias komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus, dalyvavo šauniausios komandos varžybose.

Stovyklos dalyviams buvo sugalvota įdomių ir aktyvių veiklų. Apsilankėme Vilkaviškio viešojoje bibliotekoje, kurioje stovyklautojai išklausė edukacinę pamoką apie knygas, jų autorius, sprendė testus, spalvino knygų skirtukus, išbandė savo gebėjimus su 3D akiniais viturtualiame pasaulyje.

Šiltų ir linksmų emocijų patyrė Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Loretos Vilimaitienės praktiniame užsiėmime „Joga vaikams“. Specialistė mokė vaikus pratimų, kurie lavina ir protą, ir kūną. Ypatingai dalyviams patiko įvairūs pratimai, judesių atkartojimas. Stovyklautojams labai svarbūs ir naudingi buvo pirmosios pagalbos užsiėmimai apie žmogaus gaivinimą skendimo ar užspiringimo atvejais. Sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Legavičienė praktinių užsiėmimų metu parodė, ką daryti ir kaip elgtis žmogui užspringus ar sustojus širdies veiklai po skendimo ar kitų atvejų.

Smagi ir šauni buvo mokytojos Irmos Kriaučeliūnienės organizuota veikla „Orientaciniai žaidimai“. Stovyklautojai turėjo surasti daiktus pagal sudarytą planą. Nugalėtojai ir dalyvavusieji buvo apdovanoti prizais.

Psichinės sveikatos stiprinimo įgūdžių stovyklos dalyvius mokė psichologė Jurgita Galinskienė. Užsiėmimo metu stovyklautojai turėjo padaryti plakatą „Sielos koliažas“. Visi darbai buvo įdomūs bei originalūs. Dauguma vaikų buvo kūrybiški, turintys savo požiūrį į gyvenimą.

Įdomi ekskursija buvo Kauno pramogų centre „Mega“. Ten stovyklautojai aplankė smalsiųjų miestą „Curiosity“. Tai kiekvieno vaiko galimybė susipažinti su įvairiomis profesijomis praktiškai: pabūti laivo kapitonais, odontologais, kosmonautais, statybininkais, gydytojais. Tai padėjo vaikams ugdyti savęs pažinimo ir komunikavimo komptencijas.

Linksmai ir prasmingai stovyklautojai praleido kūrybiškumo dieną su mokytoja Žaneta Galinyte. Vaikai piešė guašu, atskleidė savo meninius gebėjimus.

Pirmos pamainos stovyklą užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams buvo įteiktos tradicinės prisiminimo dovanėlės ir ledai.

Projekto vykdytoja, socialinė pedagogė Diana Tarnauskienė