TIK NEPAMIRŠK SAVO VARDO

Vasario 2 dieną Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos 8 klasės mokiniai dalyvavo integruotoje istorijos-literatūros pamokoje „Tik nepamiršk savo vardo…“, skirtoje Holokausto aukų atminimo dienai paminėti. Pamoka vyko Salomėjos Nėries pagrindinėje mokykloje, kurioje šuo metu atidaryta paroda „Šoa. Holokaustas. Kaip žmogus galėjo taip padaryti?“.

Pamoka prasidėjo mokinių ir mokytojų kompozicija, kurioje jautriai pasidalinta Holokaustą išgyvenusių žmonių prisiminimais. Įtaigus žodis, muzika, ekrane besikeičiantys istoriniai ir kino filmų kadrai iliustravo tragiško žydų tautos likimo faktus.

Vėliau lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vaida Kriščiūnienė supažindino su paroda, parsiųsta iš Yad Vashem – Izraelio tarptautinės studijų apie Holokaustą mokyklos, parengta remiantis Holokausto liudininkų prisiminimais, vaizdo įrašais, dokumentiniais filmais, fotografijomis.

Neabejoju, kad tądien visi pamokoje dalyvavusieji mokiniai susimąstė: kaip žmogus galėjo taip padaryti? Kodėl?

Dėkojame Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos direktorei Dainai Juškauskienei, mokytojai Vaidai Kriščiūnienei už galimybę dalyvauti integruotoje pamokoje ir prisiliesti prie skaudžios temos, apie kurią privalome kalbėti.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilma Anelauskienė