„Ąžuolo“ progimnazija iškilmingai pasitiko Vasario 16-ąją

Pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, progimnazijos mokiniai rinkosi į šventinę sąšauką.

Salėje nuskambėjus Lietuvos valstybės himnui, mokyklos direktorė Gileta Naujokienė sveikino pradinių klasių, vėliau 5–8 klasių mokinius, jų mokytojus, tėvelius su Vasario 16-ąja. Tradiciškai, pasibaigus I pusmečiui, direktorė įteikė mokiniams padėkos raštus už puikų ir labai gerą mokymąsi, aukščiausią kiekvieno mokomojo dalyko asmeninę pažangą tarp 5–8 klasių mokinių, taip pat medalius už didžiausią pažymių vidurkį klasėje. Mokiniams taip pat buvo įteikti diplomai, padėkos ir sertifikatai, gauti iš tarptautinės „KINGS“ olimpiados, „Bebro“ konkurso organizatorių. „Jūsų mokymasis, pasiekti rezultatai – didžiausia dovana Lietuvai“ – kalbėjo direktorė.

Džiugu, kad 1–4 klasių mokinių sąšaukoje dalyvavo svečiai iš Vilkaviškio lopšelio-darželio „Pasaka“. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, vadovaujami mokytojos Daivos Burdziliauskienės ir socialinės pedagogės Editos Mozūraitienės, dovanojo turiningą šventinę programėlę.

Apie Valstybės atkūrimo dieną, jos prasmę lietuvybei kalbėjo progimnazijos istorijos mokytojas Andrius Zavistauskas. Etnokultūros būrelis „Ąžuoliukai“ (vadovė Marija Žemaitienė) lyriniu žodžiu ir daina sveikino ąžuoliečius su Vasario 16-ąja.

Šventinė popietė tęsėsi Vilkaviškio kultūros centre, stebint dokumentinį filmą „Irklais per Atlantą“. Pasibaigus seansui, mokiniai negailėjo plojimų: kelionė su Aurimu Valujavičiumi buvo  išties įspūdinga, jautri ir įkvepianti.

Pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė