Šachmatininkų triumfas

Vasario 2 dieną vyko rajoninės šachmatų varžybos, kuriose galėjo dalyvauti 2008 gimimo metų ir jaunesnių mokinių komandos. Komandos sudėtis – 3 berniukai ir 1 mergaitė. Mūsų mokyklai atstovavo Žygimantas Narušis 8 kl., Tautvydas Narušis 6 kl., Deividas Ivanauskas 5a kl., Miglė Šeštakauskaitė 6 kl. Viso varžybose dalyvavo 5 rajono komandos.

Kiekviena komanda žaidė su kitomis keturiomis komandomis. Mūsų mokyklos šachmatininkai pademonstravo puikų žaidimą ir įveikė visas komandas, kas ir lėmė jiems I vietą rajone. Malonu buvo stebėti džiaugsmą mokinių akyse ir emocijas po iškovotų pergalių. Vienas kito palaikymas ir paskatinimas davė puikius rezultatus.

Triumfas rajone suteikė progą vasario 10 dieną atstovauti mūsų rajonui respublikinėse varžybose Vilniuje. Į jas vykome ryžtingai nusiteikę pakovoti dėl aukštesnių vietų su šiek tiek pasikeitusia komandos sudėtimi: M. Šeštakauskaitę pakeitė 5a klasės mokinė Viltė Vološinaitė. Vilniuje dalyvavo geriausios 23 komandos, laimėjusios rajonines ir miestų varžybas. Varžybos vyko 7 ratų sistema. Visos komandos žaidė po 7-erias varžybas, po kurių paaiškėjo galutinė turnyrinė lentelė. Mūsiškiai po atkaklių kovų iškovojo garbingą 9-ąją vietą respublikoje.

Ačiū mokiniams, puikiai atstovavusiems mokyklai ir rajonui, treneriams, mokiusiems šios intelektualios sporto šakos. Tikiuosi, kad ir kitais metais pavyks suburti pajėgią komandą.

Fizinio ugdymo mokytojas Tomas Bonkevičius