DAINUOJU LIETUVAI

Vilkaviškio ,,Ąžuolo“ progimnazijos etnokultūros būrelio ,,Ąžuoliukai“ (vadovė Marija Žemaitienė) mokiniai kovo 29 d. dalyvavo pilietinės dainos festivalyje ,,Dainuoju Lietuvai“, kuris vyko Vilkaviškio r. Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijoje. Festivalyje taip pat dainavo to paties būrelio narė, solistė Goda Pupkytė, kurią paruošė muzikos mokytoja Rasa Arlauskienė.

Festivalio tikslas – skatinti mokinių saviraišką bei populiarinti lietuviškos dainos atlikimą. Į renginį atvyko nemažas būrys dainingų rajono ugdytinių iš Vilkaviškio, Pilviškių, Virbalio, Alvito, Gražiškių, Kybartų mokyklų bei patys mažiausi svečiai iš Kybartų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“. Kadangi renginyje dalyvavo įvairaus amžiaus kolektyvai, galima pasidžiaugti, kad muzika ne tik suburia, bet ir suvienija.

Festivalio dalyviams ir juos paruošusiems mokytojams Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Janulaitytė įteikė padėkas bei saldumynus. Renginio pabaigoje visi dalyviai padainavo bendrą dainą.

Šis renginys buvo ne tik galimybė mokiniams pasirodyti scenoje, jis taip pat atskleidė lietuviškos dainos grožį, sužadino meilę savam kraštui ir jo kalbai.

Būrelio „Ąžuolukai“ vadovė M. Žemaitienė