Ketvirtokų raštingumo konkursas

Ketvirtadienį Vilkaviškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų ketvirtokai skubėjo į „Ąžuolo“ progimnaziją. Čia vyko tradicinis lietuvių kalbos raštingumo konkursas „Mažasis diktantas“. Šiemet konkurse dalyvavo penkiolika ketvirtokų.  Jie rašė vaizdingą diktantą „Lenktynės su pavasariu“. Kaip kasmet diktanto tekstas buvo turtingas gramatikos ir skyrybos taisyklių, kurių pradinukai mokosi ketverius metus. Diktantų vertinimo komisija buvo sudaryta iš pradinio ugdymo mokytojų, kuriuos delegavo Vilkaviškio r. Gražiškių bei Pilviškių „Santakos“  gimnazijos, Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras, Vilkaviškio  pradinė mokykla  ir „Ąžuolo“ progimnazija.

Iš visų rajono mokyklų atvykę ketvirtokai buvo itin susikaupę ir labai raštingi, o didžiausia sėkmė aplankė Vilkaviškio pradinės mokyklos ir Kybartų „Saulės“ progimnazijos mokinius. Pirmąją ir antrąją vietas laimėjo Vilkaviškio pradinės mokyklos mokinės Liepa Jaseliūnaitė (mokytoja Aurelija Anisimavičienė) ir Gytė Lenkaitė (mokytoja Lina Skaisgirienė). Trečiosios vietos laimėtojas – Kybartų „Saulės“ progimnazijos mokinys Rokas Seinauskas (mokytoja Rasida Albaitienė).

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti prisiminimo ženkleliu, Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos direktorės padėkomis bei drąsinančiu rankos paspaudimu. Prizinių vietų laimėtojams padėkas ir dovanėles įsteigė  Vilkaviškio savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Sveikiname laimėtojus, dėkojame visiems diktantą rašiusiems mokiniams ir jų mokytojams!

Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos

pradinio ugdymo mokytoja

Irma Kriaučeliūnienė