Baigiantis mokslo metams džiaugiamės matematikų pasiekimais

Ir vėl apsisuko mokslo metų ratas, tuoj skubėsime į vasarą. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, dalyvavome įvairiuose matematikos konkursuose, olimpiadose, varžytuvėse. Sekėsi gerai – turime didelį būrį laimėtojų.

Rudenį trisdešimt du 3–8 klasių mokiniai, dalyvavę atrankiniame respublikinio matematikos konkurso KINGS etape ir surinkę reikiamą taškų skaičių, turėjo galimybę dalyvauti finalinėje olimpiadoje Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Kaip tikri būsimi studentai didelėje auditorijoje jėgas bandė penktokai – Pijus Striokas, Simas Meseckas, Rimantė Lukašinskaitė, šeštokė Viktorija Šabunkaitė ir septintokas Kasparas Vosylius. Mokiniams sekėsi neblogai, jiems pavyko pralenkti daugiau nei pusę olimpiadoje dalyvavusių  bendraamžių iš įvairių respublikos mokyklų. Pavasario sesijoje sekėsi kur kas geriau. Matematikos žinias ir gebėjimus Kaune išbandė penktokai Pijus Striokas (61 vieta respublikoje), Kotryna Kriaučeliūnaitė ir Simas Meseckas. Šeštokui Haroldui Mockevičiui sekėsi dar geriau, jis užėmė 36 vietą, septintokas Kasparas Vosylius – 57 vietą. Na, o aštuntokas Gustas Čemerka, spręsdamas itin painius uždavinius, užėmė 24 vietą respublikoje.

5 klasės mokinys Dovydas Ražukas edukaciniame matematikos konkurse „Olympis2019“ apdovanotas II laipsnio diplomu už puikius rezultatus.

Mokiniai, dalyvaudami KINGS olimpiadoje, turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias ir gebėjimus bei įsitikino, kad norint pasiekti gerų rezultatų, neužtenka vien tik vadovėlio žinių – pravartu žvilgterėti ir į vyresnės klasės matematikos vadovėlį.

Gruodžio mėnesį aštuntokai Gustas Čemerka, Gediminas Bakšys ir Martinas Briauka išbandė savo jėgas Bronislavo Burgio organizuotame  respublikiniame 8 klasių matematikos konkurse Vilniuje. Mokiniams tai buvo labai gera patirtis, leidusi pasitikrinti savo žinias ir gebėjimus bei palyginti jas su kitais respublikos aštuntokais. Prizinių vietų aštuntokai neparsivežė, bet nebuvo ir paskutiniai dalyvių lentelėje.

Puikiai mūsų matematikams sekėsi vasario mėnesį vykusioje rajoninėje olimpiadoje, kur iš dalyvavusių keturiolikos 5–8 klasių moksleivių net trys parsivežė prizines vietas. Septintokas Andrius Skamarakas užėmė rajone III vietą, aštuntokai Gustas Čemerka – II vietą ir Augustas Kažemėkas – III vietą. Martinas Briauka ir Gediminas Bakšys liko penktoje vietoje.

Kovo mėnesį 26 pradinukai ir 16  vyresnių klasių moksleivių sėkmingai dalyvavo respublikiniame matematikos konkurse „Kengūra 2019“. Pirmokai Tautvydas Narušis ir Ūla Grumblytė rajone pasidalijo I ir II vietomis. Trečiokas Žygimantas Narušis užėmė II vietą rajone, o septintokas Andrius Skamarakas – III vietą. Į rajono geriausių matematikų dešimtuką savo amžiaus grupėse pateko Matas Miknevičius (1 kl.), Justas Bakšys (3 kl. ), ketvirtokai Vilda Valiukevičiūtė, Simonas Biskys, Ąžuolas Gataveckas, penktokė Kotryna Kriaučeliūnaitė, šeštokai Haroldas Mockevičius, Viktorija Šabunkaitė, septintokas Kasparas Vosylius, aštuntokai Gustas Čemerka ir Augustas Kažemėkas.

Trečiokas Žygimantas Narušis sėkmingai sudalyvavęs rajoninėje trečių klasių matematikos olimpiadoje ir užėmęs I vietą, gegužės mėnesį jėgas išbandė respublikinėje olimpiadoje Vilniuje. Nors prizinės vietos iškovoti nepavyko, Žygimantas įgijo patirties ir, tikime, laimėjimai laukia ateity.

Labai džiaugiamės puikiais progimnazijos mokinių rezultatais ir viliamės, kad matematiniai įgūdžiai ir išmoktos pamokos tikrai pravers, renkantis tolimesnį kelią.

Matematikos mokytoja Zita Šestilienė